Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2007

Γάμος και χιούμορ


Μια νύφη, στην Αυστρία, που αστειευόμενη έδωσε αρνητική απάντηση στην ερώτηση «θέλεις τον τάδε για σύζυγο σου» είδε τον ιερέα να διακόπτει την τελετή!
Η Tina Albrecht ήταν έτοιμη να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της Dietmar Koch σε μια τελετή που λάμβανε μέρος σε ένα κάστρο στην περιοχή Steyr.
Η 27-χρονη κοπέλα που θέλησε να σπάσει το πάγο της σοβαρότητας και να «ρίξει» λίγο χιούμορ στην τελετή όταν ρωτήθηκε για το εάν θέλει τον Dietmar για σύζυγο της απάντησε με ένα «όχι» πριν πει, δευτερόλεπτα αργότερα, το «ναι»!
Ο ιερέας όμως διέκοψε την τελετή αφού σύμφωνα με νόμο της χώρας εάν ένα από τα δυο μέρη δώσει αρνητική απάντηση ακυρώνεται επιτόπου ο γάμος και μπορεί να επαναληφθεί 10 εβδομάδες αργότερα!
Ο νόμος αυτός έχει σκοπό να προστατεύσει τα άτομα που τους έχει επιβληθεί να παντρευτούν χωρίς την θέληση τους.
«Έπρεπε να ακυρώσω το τραπέζι και να φύγουν όλοι οι καλεσμένοι. Τώρα θα περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο. Τελικά δεν ήταν και τόσο αστείο,» είπε η μέλλουσα νύφη.

Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν ρωτάνε οι παπάδες. Όμως κάποιοι έχουν ειδοποιήσει ότι αν η νύφη πατήσει το πόδι του γαμπρού, θα σταματήσουν το γάμο! Το χιούμορ δεν ταιριάζει στην τελετή - ας το κρατήσουμε για μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: