Κυριακή 4 Μαρτίου 2007

Η ώρα των προσκλητηρίων


Πήγαμε λοιπόν στο τυπογραφείο να δώσουμε την εκτύπωση για τα προσκλητήρια.
Ήρθανε τα καινούρια σχέδια, ξεχωρίσαμε κάποια που μας άρεσαν και ήρθε η ώρα του κειμένου.
Είχα ετοιμάσει κάποιο κείμενο - φυσικά χιουμοριστικό, είναι το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση...
Και η κοπελιά που έπαιρνε την παραγγελία λίγο έλειψε να πέσει από την καρέκλα της.
Ήθελε να κάνουμε διπλό προσκλητήριο - από τη μια πλευρά η πρόσκληση για το γάμο, από την άλλη για τη βάφτιση. Της έδειξα τη μαγική φράση "μαζί με το ένα θα κάνουμε και το άλλο" και λίγο πήγε η καρδιά της στη θέση της.
Μετά κολλήσαμε στο "οι οικογένειες". Μα πρέπει να μπουν οπωσδήποτε τα ονόματα, να ψελλίζει. Είμαστε ήδη οικογένεια, χρυσή μου, εμείς το διοργανώνουμε, όχι οι γονείς μας - είμαι σίγουρη ότι δεν την πείσαμε.
Και το όνομα του νονού; Πρέπει κι αυτό να μπει, το βάζουμε πάντα. Ναι, χρυσή μου, άμα το ξέρεις. Συνήθως θα μου πεις, πρώτα βρίσκεις νονό και μετά κανονίζεις. Εμείς τα κάνουμε όλα ανάποδα. Δηλαδή, είχαμε νονούς αλλά τους χάσαμε στην πορεία. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει, έστω τελευταία στιγμή.
Φυσικά άλλαξε τη διατύπωση για το τραπέζι. "Δεξίωση θα βάλω". Δεξίωση σε ταβέρνα; Ναι, δεξίωση λέγεται άμα τους καλείς μετά τα μυστήρια - την έβαλε κι αυτή τη λέξη στην πρόσκληση.
Και τελευταία η λίστα γάμου. Παρόλες τις προσπάθειες να την πείσω ότι ναι, αυτοί που έχουνε φτιάξει ήδη το σπιτάκι τους μπορούν να γράφουν αριθμό λογαριασμό αντί για μαγαζί με κουταλοπίρουνα, δεν την έπεισα. Θα γράψω σκέτο τον αριθμό λογαριασμού, να επιμένει. Αχ, δύσκολη η τυπογραφία σήμερα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα! Δύσκολη η τυπογραφία σήμερα, όντως....
Καλά βρε, πήγατε και δώσατε το γάμο σε μεγάλη εφημερίδα? Κι αγνοήσατε εμάς τις μικρούλες? Μπράβο σας βρε... μπράβο...
Άντε, και καλά στέφανα!!!!

anna είπε...

Ο γάμος θα γίνει στην Αθήνα, και η αναγγελία έπρεπε να μπει σε τοπική εφημερίδα. Ο παπάς είπε πως δεν τον ενοχλούσε αν το έβαζα σε μικρούλα, ακόμη και σε συλλόγου, αλλά έπρεπε να εκδίδεται στην Αθήνα.
Για τη Δράμα άφησα άλλες λεπτομέρεις, όπως το τύπωμα των προσκλητηρίων, και κατέληξα να επεξηγώ τα ανεξήγητα. Νομίζω ότι σε μεγαλύτερη πόλη δεν θα έδινα τόσες εξηγήσεις, έχουν τυπωθεί πολύ πιο πρωτότυπα προσκλητήρια - με τα κλασικά πια για βάφτιση:

Σώμα έχω καλλίγραμμο
και πρόσωπο φεγγάρι
γι αυτό θα πάω στην εκκλησιά
γεμάτη με καμάρι.

Σαν μια γοργόνα στο νερό
εγώ βουτιά θα κάνω
χωρίς σουτιέν χωρίς μαγιό
όλους θα σας τρελάνω.

Ήρθε η ώρα μου κι΄εγώ
όνομα ν΄ αποκτήσω
μη μου ζητάτε να το πω
δεν θα το μαρτυρήσω.

Αν σας αρέσει το στριπ-τιζ
ιδού η ευκαιρία
θα δείτε όλη τη σκηνή
χωρίς λογοκρισία.

Όλοι εσείς που μ΄αγαπάτε
ευκαιρία θα ζητάτε
τσιτσιδούλα να με δείτε
για να ευχαριστηθείτε.

Προσοχή!!!
η βουτιά δεν θα επαναληφθεί
γι΄αυτό ελάτε όλοι στα βαφτίσια μου

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
ΝΑι τα ξέρω τα σχετικά με τις δημοσιεύσεις. Πλάκα έκανα... Πάντως, κι άλλη μια φίλη μου, καλή, είχε κάνει γάμο θρησκευτικό και ταυτόχρονα βαφτίσια! Πλάκα είχε...
Άντε βρε, καλά στέφανα και καλά βαφτίσια να'χετε και φωτισμένος ναναι το πιτσιρίκι σας να το χαίρεστε και πάντα υγιέστατο!